Referenciák

A Nor – Service Kft. a pneumatika – automatika elemek forgalmazása mellett egyedi célgépek, gyártósorok, összeszerelő sorok tervezésével, gyártásával és üzembe helyezésével is foglalkozik.

Vállaljuk meglévő berendezések felújítását, átalakítását a kívánt igényeknek megfelelően. Megoldásokat kínálunk ipari robotos anyagmozgatási feladatoktól kezdve, félautomata gyártóberendezéseken keresztül, akár egyedi gépekre, mérőberendezésekre. Vállaljuk automata rendszerek szervízelését, karbantartását, léghálózatok kiépítését.

Oktató robotcella

Az egyik egyetem mechatronika tanszékének készített robotcella két ABB IRB 140-es robotot és egy ovális konvejor pályát tartalmaz több különböző formájú munkadarabbal és a hozzájuk tartozó tárhelyekkel. Az eltérő geometriájú munkadarabok miatt, többfajta SCHUNK elektromos és pneumatikus megfogó közül lehet választani, melyek egy-egy magazintárban helyezkednek el a robotok mellett.

Palack megmunkáló és tesztelő gép

Az automata berendezés különböző paraméterekkel rendelkező műanyag palackok záróelemének felső síkját sorjázta le egy marószerszám segítségével. A következő állomáson egy nyomás tesztet hajtott végre a palackon, és ha nem találta megfelelőnek a teszt eredményét a selejt munkadarabot kilökte a szállítószalagról.

Összeszerelő állomás

A félautomata berendezés ragasztóanyaggal ellátott munkadarabokat szorított egy közbenső elemhez. A készterméket összeszorított állapotban tárolták, majd egy gáztömörség vizsgálattal ellenőrizték megfelelősségét.

Főbb tulajdonságok:
- MITSUBISHI FX PLC vezérlés
- NORGREN kompakt hengerek
- BALLUFF szenzorok

Vákuumkorongos lemezemelő eszköz

Az egyik lemezipari gyártó cégnek terveztünk egy átrakást segítő eszközt, mely műszaki és ergonómiai megoldásainak köszönhetően segítette a kezelő személyek napi munkáját. A 6 méteres lemezprofilokat két kezelő egy teherkiegyenlítővel ellátott vákuumkorongos emelőszerkezettel tudta mozgatni. Elvárás volt, hogy az átrakás előtt mindkét oldal ellenőrzése is elvégzésre kerüljön, így Norgren csőszelvényű hengerek segítségével meg is tudták forgatni a profilokat.

Főbb tulajdonságok:
- Tisztán pneumatikus vezérlés
- PIAB vákuum ejektor és vákuumkorongok használata

Tégelyes fagylalt behordó automata, sokkoló-fagyasztó géphez

Az automata behordó berendezés az elé beállított szállítószalagon érkező tégelyes fagylaltokat rendezte egymás mellé és mozgatta át a sokkoló-fagyasztó gép szállítószalagjára. A Ragonese Kft-nél több karbantartási, gépfelújítási tevékenységet végeztünk, így tapasztalatot szereztünk fagylalt tégelytöltő, habtöltő gép, fagylaltfőző gép, piskóta sütő és szörpölő berendezések szervizelésében, javításában.

Palacknyakazó automata berendezés

Egy fröccsöntött 10 literes műanyag flakon záróeleme fölötti feleslegét ipari penge segítségével távolítjuk el, a flakon körbefordulása közben. A Martor trapézpengét egy Norgren RA/191000-es típusú kompakt henger tolja rá a forgó flakonra, a keletkező selejtet egy másik munkahengerrel kiemeljük, majd a szállítószalagra ejtjük. A teljesen automata szalagról a flakon egy gyűjtő konténerbe továbbítódik a selejt pedig egy terelő által külön dobozba kerül.

Hajtóműves elzáró szerelvények

Az alábbi projekt során 62 db TURCK véghelyzet érzékelővel ellátott ALPHA POMPE pneumatikus hajtóműre szerelt golyóscsapot adtunk át. A golyóscsapok anyagminősége változó, a szállított közeg fajtájától függően lehet 1.4408-as saválló acél, 1.4301-es rozsdamentes acél és szénacél. A hajtóműveket NORGREN V63-as útváltó szelepek működtetik. A hajtómű egységek eltávolíthatatlan pontütéssel jelölt rozsdamentes szelvény lemezekkel vannak ellátva, az egyértelmű azonosíthatóság miatt.

Hajtóműves golyóscsap

A Nor-Service Kft. vállalja, hogy az általa forgalmazott ALPHA POMPE pneumatikus hajtóműveket és véghelyzet érzékelőket a megrendelő igényei szerint összeépíti a kívánt golyóscsapokkal, pillangószelepekkel. A képen látható hajtóművet egy szintén általunk forgalmazott API Pneumatic útváltó szelep vezérli. Vállaljuk az összeépítés után letesztelt hajtóműves golyóscsapok helyszínen történő beépítését is az igényeknek megfelelően.